Categorieën
Nieuws

Nieuwsbrief Rosandestroom januari 2022

Categorieën
Nieuws

Nieuwsbrief Rosandestroom september 2021

Categorieën
Nieuws

Dolle Duurzame Drakendag

Op 26 september 2021 organiseert Klingelklimaat, Groenwest Arnhem en Rosandestroom gezamenlijk de Dolle Duurzame Draken Dag. Het belooft een inspirerende, sportieve, gezellige middag te worden. Kom ook!
We gaan met de hele wijk op stap om elkaar te inspireren in het verduurzamen van onze wijk. We starten in ’t Huukske in Lombok met een aantal workshops. Ook zijn er leuke activiteiten zoals bijenhotels maken voor kinderen, proefrijden met de elektrische deelauto en meer informatie over de woonwensenscan en het Wijk van de Toekomst plan.
Op de fiets vertrekken we daarna voor een ronde door de wijk waarbij verschillende duurzame huizen, biodiversiteitsinitiatieven en andere interessante projecten worden aangedaan.
Als klap op de vuurpijl strijden we met de drie wijken tegen elkaar in een echte Drakenbootrace met aansluitende borrel in de Rosandepolder.
Deze dag wil je niet missen! Meld je aan via info@groenwestarnhem.nl

Categorieën
Maatregelen

Voorbeeld: groen dak woonboot Amsterdam

https://www.rainproof.nl/groendak-op-woonboot

Categorieën
Verhalen Bewoners

Jouw verhaal

Welke slimme maatregelen heb jij toegepast? Hoe heb je dat aangepakt?
We nodigen je uit om deze informatie te delen, hier kun je een format voor het verhaal downloaden, stuur deze dan naar duurzaam@arnhemAANhetwater.nl

Categorieën
Verhalen Bewoners

Ervaringen met zonnepanelen op een drijvende waterwoning

Woonarkbewoner (a/b ‘Sfinx’) Edo Walda uit de Rosandehaven, op de grens van Arnhem en Oosterbeek bij de Rijn, deelt in deze bijdrage zijn ervaringen met zonnepanelen

Categorieën
Nieuws

Orientatiefase Rosandepolder

Begin 2020 is er een inventarisatie gedaan met de menukaart onder de bewoners van de Rosandepolder. Het verslag vindt u hier.

Wil je meedoen met vervolgstappen? Meld je dan hier aan.

Categorieën
Nieuws

Nieuwsbrief Rosandestroom april 2020

Categorieën
03. Verwarming op gas/biomassa 04. Warmtepomp 14. Zonneboiler 15. Opslag van warmte 16. Distributie van warmte Verhalen Bewoners

Duurzaam dobberen

Van rond naar recht

Bij het kiezen van een duurzame woonboot vielen we voor een gewaagd ontwerp van Willy Schoolkate. Een ronde vorm, draaibaar naar de ideale zonnestand. Met alle denkbare duurzame oplossingen die passen bij het concept passiefhuis. Toen we daar in 2014 mee naar de gemeente Arnhem togen bleek dat het niet in het bestemmingsplan paste. Uiteindelijk vonden we onze huidige ark. Hoewel dit zeker niet onze eerste keus was viel het toch mee. Het licht kan goed naar binnen en het glas laat de warmte niet makkelijk meer naar buiten. De opbouw was dan wel recht in plaats van rond maar de warmte-isolatie bleek het goed te doen.

Categorieën
Nieuws

Nieuwsbrief Rosandestroom februari