Categorieën
Nieuws

Nieuwsbrief Rosandestroom januari 2022

Categorieën
Nieuws

Nieuwsbrief Rosandestroom september 2021

Categorieën
Nieuws

Dolle Duurzame Drakendag

Op 26 september 2021 organiseert Klingelklimaat, Groenwest Arnhem en Rosandestroom gezamenlijk de Dolle Duurzame Draken Dag. Het belooft een inspirerende, sportieve, gezellige middag te worden. Kom ook!
We gaan met de hele wijk op stap om elkaar te inspireren in het verduurzamen van onze wijk. We starten in ’t Huukske in Lombok met een aantal workshops. Ook zijn er leuke activiteiten zoals bijenhotels maken voor kinderen, proefrijden met de elektrische deelauto en meer informatie over de woonwensenscan en het Wijk van de Toekomst plan.
Op de fiets vertrekken we daarna voor een ronde door de wijk waarbij verschillende duurzame huizen, biodiversiteitsinitiatieven en andere interessante projecten worden aangedaan.
Als klap op de vuurpijl strijden we met de drie wijken tegen elkaar in een echte Drakenbootrace met aansluitende borrel in de Rosandepolder.
Deze dag wil je niet missen! Meld je aan via info@groenwestarnhem.nl

Categorieën
Nieuws

Orientatiefase Rosandepolder

Begin 2020 is er een inventarisatie gedaan met de menukaart onder de bewoners van de Rosandepolder. Het verslag vindt u hier.

Wil je meedoen met vervolgstappen? Meld je dan hier aan.

Categorieën
Nieuws

Nieuwsbrief Rosandestroom april 2020

Categorieën
Nieuws

Nieuwsbrief Rosandestroom februari

Categorieën
Nieuws

Warmtescan-vaart Rosandepolder 18 januari 2020

* Meld je aan voor de Warmtescan-vaart op 18 januari om 9.00 uur *

Met een warmtebeeldcamera is het mogelijk om te zien waar eventueel warmteverlies optreedt in een woning/woonboot. Op 18 januari gaan we een warmtewandeling/vaart doen, waarbij we een opname kunnen maken van de voor- en achtergevel van jouw woonboot. Hiermee worden eventuele warmtelekken zichtbaar.

Wil je gratis meedoen? Meld je dan voor 18 jan. aan via duurzaam@arnhemaanhetwater.nl

Ben je niet thuis? Ook dan kunnen we een opname maken van je woonboot, geef dit even aan. We gaan met een bootje de woonboten langs, we starten bij nummer 29.

*Om een goed beeld te krijgen van het temperatuurverschil is het belangrijk dat de woning van tevoren goed opgewarmd wordt! Zet minimaal 6 uur van tevoren alle radiatoren open en de verwarming op 20 graden.*

Daarnaast is er de mogelijkheid om een individuele warmtescan aan te vragen. Deze kost 115 euro. Hierbij wordt een scan gemaakt op detailniveau en worden ook binnen opnames gemaakt.

Categorieën
Nieuws

Nieuwsbrief Rosandestroom januari

Categorieën
Nieuws

Nieuwsbrief Rosandestroom

Kom je ook bij het Energiecafe op 4 januari?!

Categorieën
Nieuws

Drijvend Energieloket 1.0

Het doel van dit AANjaag-project is de bewoners van de Rosandepolder te motiveren en te ondersteunen bij de verduurzaming van hun woonboten.

De ambitie van de woonbootbewoners is om energieonafhankelijk(er) te worden. De bewoners gaan samen aan de slag op zoek naar informatie en mogelijkheden. Ze worden hierin begeleid door ‘aanjager’ Annelinde die gefaciliteerd wordt door de gemeente Arnhem.

Om mogelijkheden te kunnen testen en bewoners warm te maken voor duurzame maatregelen gaan we samen een ‘Drijvend Energieloket’ bouwen. Dit is een vlot waarop zonnepanelen, zonneboilers en eventuele andere middelen geïnstalleerd zijn. De bewoners mogen dan om de beurt het drijvend energieloket lenen en hun energiesysteem erop aansluiten. Op deze manier maken ze vrijblijvend kennis met middelen voor duurzame energie en zien ze direct wat het oplevert. Ondertussen inventariseren we de mogelijkheden voor een collectief systeem, zoals een gezamenlijke warmtepomp (op het oppervlaktewater) of opslagsysteem. Het drijvend energieloket wordt gebouwd door de bewoners zelf, dit zorgt voor meer verbinding onderling en betrokkenheid bij verduurzaming van de wijk.

Op 14 september 2019 hebben we dit project afgetrapt tijdens de Drijf-in filmavond. Het pontje van Driel was ingericht als tijdelijke eerste versie van het drijvend energieloket. De bewoners kregen hier meer informatie over het project en de eerste gesprekken brachten al veel ideeën en enthousiasme op. Wordt vervolgd!